Onze Scottish & Highland Folds

53692823_392515264630173_2149606246607486976_nDSCN3320 vbDe mollige, grappige Scottish Fold is geen menselijk kweekresultaat. Alles aan deze kat is natuurlijk. Haar dikke poten, volle wangen en kogelronde oogjes zijn aangeboren, evenals haar snoezige hangoortjes, waaraan ze haar ongewone uiterlijk te danken heeft. Zoals de tipjes van een fluwelen kapje hangen de tere oortjes over de rondingen van het kopje.

Haar kogelrond kattenkopje met de nauw tegen haar hoofd liggende vouwoortjes en de grote ronde ogen brengt het troetelinstinct in ons teweeg.

De Scottish Fold is een lieve kat met relatief weinig eisen en een hoge aaibaarheidsfactor. Haar karakter heeft geen excentrieke trekjes en ze hoeft geen speciale behandeling.Soms gaat de Scottish Fold zo zitten, alsof ze een klein mensje zou zijn. Ze zit dan op het einde van haar romp, strekt haar benen naar voren uit, zoals een mens, en haar voorpoten legt ze op haar buik. Daarbij leunt ze graag tegen een zetelleuning of, als ze op de grond zit, tegen een muur of een hoek van een kast. Men kan ze echter ook gewoon midden in de kamer zittend aantreffen. Deze aanblik is onweerstaanbaar grappig.

Andere katten zijn eerder ernstige wezens en kunnen diep beledigd zijn indien men om hen lacht. Maar niet de Scottish Fold. Ze heeft zin voor humor en is zichtbaar gelukkig als men met haar lacht. Door haar verschijning verspreidt zich al vanzelf het goede humeur. Het bestaan van de Scottish Fold hebben wij alleen aan de natuur te danken. Ze verrijkt onze kattenwereld met een bijzonder accent.

Deze originele kat met haar uitzonderlijke oren is een kat voor grappige mensen, want ze zorgt altijd weer voor vrolijkheid in huis. Maar ze is ook een kat voor verdrietige mensen, want met haar meevoelend, liefdevol karakter en haar trouwe blik brengt ze iedere kattenvriend vreugde.

De Highland Fold is Langharig maar heeft dezelfde eigenschappen als de Scottish Fold.